BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, 14 August 2011

trend SMS aweks zaman sekarang ( jurus ke-2 )




Hai guys, hari ni aku nak sembang lagi sal satu lagi trend SMS yang sering kali guys lakukan time nak mentackle gurl laitu "menginterview" . Menginterview ini bermaksud, conversation diorang ni lebih kepada their own personal background. Every time SMS tanya benda sama: 


“Hi awak orang mana?”


“Oh, ye ke? adik beradik pulak ada berapa?”


“Hai awak, awak belajar kat mane yea? “





Lebih kurang macam ni lah. Yes, tak salah kiranya nak tau latar belakang seseorang itu. But for u guys untuk menggunakan this type of SMS to start a conversation with a gurl dengan niat untuk menarik perhatian that gurl, it is actually not a very good idea. Yes, maybe u guys boleh create a long conversation with that gurl by just talking about each other's background, but the truth is. That very long conversation is actually is a very long BORING conversation because let face it, mana ada kat dunia ni orang yang suka kene interview bang..  this type of conversation are boring, unfunny, full of fact and mostly, there is nothing interesting to talk about.  Balik-balik tanya kerje apa, asal mana, adik beradik berapa orang, dulu duduk kat mana.  Foreveralone..




So guys, next time u see a cute gurl that you want to tackle. Dun ask such question . Try to create conversation yang lebih menarik. Korang nak tahu tips paling senang nak start conversation dengan gurl cam mana? Senang jea. Tanye sal makanan. As simple as that. Seriously. Let say la this gurl asal kajang, Selangor. Time sembang-sembang tu just tanya la apa yg special sal sate kajang?  Kalau die tak tau, try to tease her, make her smile. Ala pandai-pandai la korang ayat, tips aku dah bagi. Ha3.


Ok lah guys. untuk hari ini, cukup la sedikit story ni.  Simple jea hari ni. kalau rajin-rajin sila la komen-komen. Aku ade banyak lagi idea nak share dengan korang. next entry aku nak wat gempak-gempak sikit. Nak tau pa die… tunggu…. Ha3. Orait, chow











18 comments:

  1. emi! ha3. lama xnampak ko singgah sini. he3. oh mesti tambah. pas ni ak nk wat special edition untuk gurl lak. asik laki ja kan. ha3.

    ReplyDelete
  2. haa bagus tok menakel awek lain nih... hahaha

    ReplyDelete
  3. ha3. besa jea bro. ilmu sikit2 nk kongsi. ha3

    ReplyDelete
  4. dah baca . menarik jugak . tq :)

    ReplyDelete
  5. haha. selalu juga dpt soklan camni dr lelaki. ;p cliche la.. kn. hehe.

    ReplyDelete
  6. true -.- baru je kena interview kat bustop klcc. start dari bagi dia coins sebab dia nak call boss dia terus dia tnya tinggal mana , dngn sapa , belaja mana , anak keberapa -.-'' bosannnn

    ReplyDelete
  7. syue : he3. nama pon guys kan .ha3

    cici tembikai : LOL! kat bustop pon jadi. xleh bla tol leh lak ambik kesempatan. ha3.

    ReplyDelete
  8. waa.. I xsabar utk mnantikn jurus ke-3. hope u buat entry sambungan taw!

    ReplyDelete
  9. to akito : buleh2 no hal. banyak lagi idea2 nk share. so kene rajin2 la bukak blog ni. blog ni memang kusus pon untuk isu2 cm nie. ha3. orait

    ReplyDelete
  10. haha..ko neh pakar cinta eh..

    ReplyDelete
  11. ha3. xde lah. just nk share some idea jea :)

    ReplyDelete
  12. ayat biasa guna nie..girls pun bored..tapi tak suka kalau sepatah2 je ckp.rasa nak hampuk dengan meja..huahuahuahua~

    ReplyDelete
  13. cik bell: ha3. yang paling best sekali klw kita strugle msg giler2, reply cakap "ok" atau "hemmm...". itu memang rase nk hempuk dengan meja. ha3

    ReplyDelete
  14. btol3...sangat annoying cara kuno tu..

    ReplyDelete