BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, 16 August 2011

trend guys call aweks zaman sekarang.



Hai guys, selamat datang kembali. Untuk hari ni, aku nak share some story mengenai satu lagi trend yang guys selalu buat time nak mentackle gurl laitu “repetitive calling”.

Selalunya guys ni, apabila first time dapat no fon gurl yang dia minat, selalunya diorang ni ada satu habit laitu suka untuk call gurl tersebut berulang-ulang kali. Kebanyakan guys call seperti ini adalah kerana mereka nak ambik perhatian gurl tersebut.  Manakala ada juga guys yang berfikir yang dengan cara ini, guys itu akan kelihatan seperti caring or a loving person. For me, what I can say is that this is..




BULLSH*T.

Guys, this is wrong.  gurl don’t think like that.  Let say u guys miscall atau SMS gurl tu sampai 7-8 kali, dan that gurl tak return ur call because maybe sibuk or whatever. Dan bila gurl tu ada masa nak bukak fon dan cek tengok u guys miscall her like hell, the first impression that comes out in her mind is, yep.. just another typical desperate, annoying, lonely stalker…


LOLOLOLOLOL





Ok ok, seriously man. So, how to do it the right way?


Well simple. Let say la u guys ni baru kenal this cute gurl dan baru dapat no fon die. So one day u guys pon decide la nak call gurl ni. The best way to do this is by for u guys untuk call that gurl once and if she doesn’t pick it up, leave a simple SMS.  Pandai-pandai ar SMS tue cm mana dan kalau that gurl still tak reaply SMS u guys for 2-3 days, try call sekali lagi dan hantar SMS for the second time.  Kalau gurl tu still tak reaply jugak, my advice, just move on and forget about that gurl .



WHATTTT!!???   



aku tau, korang mesti tanya what the hell I’m talking about rite??  Well explanations die simple jea. If that gurl is responsible, if that gurl is available , if that gurl is attractive to you guys, if that gurl is able to call u and want to call u back, that gurl will definitely will get ur SMS and will call or SMS u guys back.  Kalau tak masa first dulu,  surely for the second one die akan jawab. Tapi kalau gurl tu dah memang tak interested kat u guys, u guys struggle call macam mana pon, things will just not going to work out. 


not to mention the bad impression u give to her of urself. 





So guys, itulah serba sedikit story aku hari ni. Untuk gurl yang baca entry ini,  secara pribadi, yang mana satu korang prefer? “repetitive calling” atau “double calling”?. Dan betul ke kalau guys ni kalau asik calling memanjang jea akan nampak macam desprate?. Peace : )





18 comments:

  1. yeap, setuju! even guys tahu dat gurl is TUNANG ORANG.. still texting or calling many2 times... bila gurl x bagi respon, directly they will said something BULLSHIT... sombong! jual mahal! n watever la... mmg sgt desperate orang yg macam tu... even me, LELAKI! saya xkan buat benda yang memalukan macam tu... dats all... ^^

    ReplyDelete
  2. kahkahkah!! xleh bla doe. await teruk sangat ni. ha3. tu dah desprate tahap epic dah tu nk tackle. kahkahakah.

    ReplyDelete
  3. hahahhaha... da nk wat caner bro... yg dah tua nk bangka pun ade nk tackle tunang aku... panas der... hahahhahha... tapi xtahan yg jenis lu cite ni la bro.. jenis siang malam duk msg2, duk miskol... mmg kasi baran la... hahahahahhahaha... kalo wa pun xsenang nk wat keje ke, nk tido ke.. serabut... tunang wa ler jadi mngsa.. parah2... hahahhahaha

    ReplyDelete
  4. kahkahkah! tue la. sapa soh hot sangat tunang ko tu bro. dapat awek hot2 pon susah, org usha. xlah bla. kahkahkah!

    ReplyDelete
  5. "just another typical desperate, annoying, lonely stalker…"

    haha..can't agree more than this line dude! so true! :D

    ReplyDelete
  6. ko memang memahami wanita btol la baii..hahahahhahahha

    ReplyDelete
  7. pear: ha3, tue la. dr nampak cool , macho whatever, last2 jadi cm tu. he3

    emi: ha3. xde lah belajar sikit dr pengalaman suma. he3

    ReplyDelete
  8. haha, calling yg repeat2 ni mmg annoying dan nampak desperate. tak perlu lah.., buat jatuh saham je.. btw, blogwalking sini. thanks drop msg kat chatbox. nice blog. simple dan kemas ^_^ nice entry too, keep in up!

    ReplyDelete
  9. yep, btol sgt lah tu. klo misscall je dh berouluh2, annoying jugak. desperate! =.="

    ReplyDelete
  10. nasib baik aku pnyabar. takde la camni

    ReplyDelete
  11. nice..aku setuju gn entry neh..toksah la nak mizkol banyak2..serius aku rimas dan auto jadik nyampah dan tak layan..wahai lelaki2 tolong la jangan wat bnde2 cam neh..

    ReplyDelete
  12. syazu: ha3. jawapan iklas dari girl

    ReplyDelete
  13. Wow. This is good. Sangat,sangat,agree ;DD

    Bagi aku,aku ada cara tersendiri. Depends dengan siapa girl tu. Aku faham sangat macam mana perempuan ni sebenarnya. Ehem.

    Pasal dah banyak encounter dulu masa zaman player DULU. Hehe. Ehem.

    ReplyDelete
  14. ha3. thanz kucing serius. he3, ya betul gak tu, it also depent gak cam mana girl tue. tak semua ornang sama kan. tapi ikut pengalaman dulu mostly cam ni la.ha3

    ReplyDelete
  15. hehehe sememangnya bagi aku, kalau dah call berulang dengan sms ayat2 bajet suci dengan soalan bodoh yang sama pada setiap wanita, ia menunjukkan yang lelaki itu desperate dan tidak kreatif.

    kalau dah taw antar mesej berulang tak balas, jgn didesak dengan mesej sama, tryla tuk lebih stylo. aku rasa kucing serius kat atas hebat dengan ayat2 stylo yang aku maksudkan...kehkeh

    ReplyDelete
  16. haikal: wow, adakah ini bermaksud kucingserius seorang yang play boy di sebalik kekucingan beliau. ha3. btw haikal u are rite man. but mot guys xperasa tentang bende2 cam ni n just go on ja wat kesalahan yang sama everytime nk tackle. mana x foreveralone. ha3

    ReplyDelete
  17. sangat betol... kalo da mizkol sampai banyak kali tu nampak agak annoying...

    jadi kite pown... bak2 mcm ertarik.. jadi rimas..
    aduhai... har har har...

    ReplyDelete
  18. aque: ya betull! tengok boys, berapa banyak gurl komplen. ha3

    ReplyDelete